נהיגת שטח היא נהיגה ששונה באופייה מנהיגה על כביש סלול רגיל, לכן ישנם דברים שחשוב לבצע בטרם יוצאים לנהיגת שטח. כך גם הסכנות איתן מתמודדים הנהגים שנוהגים בשטח שונות מאשר הסכנות והבעיות שבהן ניתן להיתקל בכביש. אולם גם כאשר נוהגים בשטח וגם כאשר נוהגים בכביש הדבר החשוב ביותר הוא להיות זהירים ולשמור על הבטיחות של הנהג ושאר הנוסעים ברכב השטח.
לפני היציאה לשטח מומלץ לקחת את הרכב לביקורת במוסך על מנת לוודא את התקינות של הצמיגים, הבלמים ועוד. חשוב מאד להודיע לאנשים שמסביבכם לאן אתם מתכננים לטייל וזאת בשביל שבמידה ומתרחש אסון ידעו היכן למצוא אתכם. לא פחות חשוב להצטייד במלאי מספק של מזון ושתייה וכן במפה של השטח שבו אתם מתכננים לטייל. אם אתם מתכננים טיול באזור שקרוב לגבול או לשטחי אש של הצבא בדקו אם יש צורך בתיאום המסלול עם גורמי ביטחון. ניתן להצטייד גם בתיק קטן של עזרה ראשונה על כל מקרה.
לפני שאתם יוצאים לשטח ודאו שאתם ושאר הנוסעים ברכב חוגרים חגורת בטיחות. באותו אופן אם ברכב נוסעים גם ילדים או תינוקות חובה להושיב אותם במושבי הבטיחות המתאימים. נסיעה ללא חגורת בטיחות היא אחד הגורמים ללא מעט ממקרי האסונות הטרגיים הקשורים לנהיגת שטח.
לפני הירידה לשטח חשוב מאוד להוריד את לחץ האוויר מהגלגלים על מנת להגדיל את המגע בין הצמיג ופני הקרקע. בדרך כלל בצמיגים גדולים יש יותר אפשרות להוריד את לחץ האוויר על מנת שיהיה נמוך מספיק. אומנם חשוב להדגיש שלא לשכוח להחזיר אוויר לגלגלים כאשר חוזרים לכביש הסלול. הסיבה לכך היא כי לחץ האוויר הנמוך תורם לבלאי של הצמיגים וכן פוגע בהתנהגות של הרכב על הכביש וביציבות שלו .
לפני שיוצאים לנהיגה בשטח של חול או בוץ חשוב לוודא שיש איתכם כרית חילוץ מתנפחת למקרה שבו אתם נתקעים. הכרית מיועדת לשימוש במצבים בהם הרכב שוקע בבוץ או בחול. היא יעילה במיוחד במצבים שבהם לא ניתן להזיז את הרכב באמצעות הורדה של לחץ האוויר בגלגלים. בעניין נהיגה בחולות חשוב לזכור שהחוק בישראל אוסר לנהוג בחוף הים עד למאה מטר מקו החוף. הענישה במקרה שכזה עשויה לכלול שלילה של הרישיון למשך שלושים יום וקנס שגובהו יכול להיות עד 49,800 שקלים.
הנעה כפולה מבטיחה את האחיזה הטובה ביותר בשטח בשטחים שאינם סלולים. מטרת ההנעה הכפולה היא לאפשר לרכב השטח לנוע גם במצבים בהם אין לכל גלגלי הרכב אחיזה בדרך. לכן חשוב לפני שיורדים לשטח להעביר את הרכב למצב של הנעה כפולה.