x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
טיולי ג'יפים אדם סלע חוויה אתגרית
יצירת קשר
חיפוש באתר

ארוחות שטח - טיפים לארוחות שטח, קמפינג

תאריך: 16/02/2011 15:02

יציאה לאוויר הפתוח בנוף הארצי ישראלי היא פעילות החביבה על מרבית התושבים בישראל. טיול ג'יפים, מסלולי הליכה ושילוב אטרקציות שונות מתאים למבוגרים וילדים כאחד ומסב הנאה מרובה. בכל זאת, יש להתארגן היטב לפני טיול שטח על מנת להפיק הנאה מקסימלית מהטיול.

בזמן ההכנות יש לבדוק כמה מטיילים יצטרפו לטיול ולהכין תיק גב מותאם לכוחו וצרכיו של כל מטייל. תיק לילדים למשל, יכיל בקבוק מים אישי קטן, מספר חטיפים וציוד הנחוץ לכל המטיילים ושאינו כבד, כמו פותחן, שקיות לאשפה ומגבת קטנה. שיתוף הילדים בנשיאת הציוד והאחריות חשוב למעורבותם ומידת העניין שיגלו הקטנים בטיול.

 

ארוחות בשטח, ציוד בסיסי

משקלו העיקרי של הציוד מגיע מהמזון, מאפיין חשוב של ציוד זה הוא התכלותו, המזון נאכל במהלך הטיול וכך כמות המשקל פוחתת. מלבד המזון, נחוץ ציוד בסיסי לבישול, הגזיה לחימום מים ובישול, טרמוס לשמירת טמפרטורה, כלי אוכל חד פעמיים, סכין מתכת חדה, לדרמן, פותחן קופסאות, מצת זיפו וצידנית בתנאי שהטיול כולל רכב, במידה ולא הצידנית תכביד ותפגום בהנאה מהטיול.

 

ארוחות מזינות בשטח

מזון שמומלץ להצטייד בו, הוא מזון בעל עמידות גבוהה כמו, קופסאות שימורים, חטיפים, חלב עמיד וקטניות פשוטות. כשמדובר בטיול למספר ימים אפשר להצטייד בפירות, ירקות, גבינות ונקניקים ליומיים הראשונים ולאחר מכן לאכול את קופסאות השימורים שמחזיקות מעמד זמן רב יותר.

 

בישול ארוחה מזינה בשטח- מתכונים

 

חומרים

גזייה, מים, אורז, טונה ורסק עגבניות בשימורים.

הוראות הכנה:

1. את האורז מבשלים כרגיל, באמצעות הגזייה, ניתן להוסיף תירס לאורז.

2. במחבת קטנה צורבים את רסק העגבניות עם מעט מים ותבלינים, מלח, פלפל לבן ושום.

3. כשהרסק מגיע לרתיחה מוסיפים עליו טונה מקופסת שימורים ומניחים להתבשל כעשר דקות.

אופן ההגשה.

על מצע האורז מניחים את תבשיל הטונה ואוכלים בתאבון.

 

את האורז ניתן להחליף בכל הקטניות הפשוטות לבישול למשל, אטריות, פתיתים או ספגטי.

במקום הטונה ניתן לבשל שעועית או בשר משומרים.

 

טעויות של מתחילים- מה לא לקחת לטיול שטח

חסרי ניסיון בטיולים עלולים לעשות טעויות ולקחת לטיול מזון שאינו מתאים, ביצים, לחם ועוגות קרם לא יתאימו היות ויש קושי באריזתם ונשיאתם במסלולים. לטיול ניקח מזון יבש בעל משקל נמוך ועמידות גבוהה.

 

אריזת המזון

תבלינים- בשקית סנדבוויץ קטנה, ניתן למלא שני סוגי תבלינים, אחד בכל פינה של השקית, בין התבלינים נוסיף קשירה. את שקיות התבלינים נניח בתוך סירים קטנים שממילא נחוצים לבישול.

סכין חדה- נגלגל בתוך מגבת מטבח, למניעת פציעות בגוף או בציוד.

חטיפים, פירות ועוגיות יבשות- נשמור בקופסא קטנה בתיק הגב קטן של הילדים או הנשים. מצרכים אלו הם בעלי משקל נמוך. במהלך הטיול חשוב שיהיו בעלי זמינות גבוהה, בכדי שלא להוציא את כל הציוד הכבד בכל עצירת אוכל, כדאי שיאוחסנו בתיק נפרד, קטן.

 

בטיולי שטח הדבר החשוב ביותר הוא לא להיסחב עם מטען חורג שיקשה על ההליכה. יש לארוז את המזון והציוד באופן מושכל, כך שהדברים בעלי השימוש הגבוהה ביותר כמו המזון יהיו למעלה והציוד ללילה ישכון בתחתית התיק. מומלץ לתכנן את הארוחות והעצירות לפני אריזת הציוד ולארוז לפי סדר הוצאתן.    

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור